SLEVOVÝ KÓD: VELIKONOCE NA UPLATNĚNÍ 15% SLEVY PŘI NÁKUPU NAD 1299 KČ. PLATÍ NA NEZLEVNĚNÉ ZBOŽÍ.

Recept na velikonočního beránka

Tradičním symbolem jarních svátků, Velikonoc, je velikonoční beránek, který nesmí chybět na žádném svátečním stole. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek potěší nejen chuťové buňky, ale i oko. Připravili jsme pro vás osvědčený recept na šlehačkového beránka, který je krásně vláčný a nadýchaný.

Na recept velikonočního beránka budete potřebovat tyto ingredience:

  • 120 g másla
  • 4 vejce
  • 200 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 200 ml mléka
  • 300 g polohrubé mouky
  • 1 kypřící prášek
  • trochu šťávy z citronu

Na vymazání a vysypání formy:

  • tuk
  • hrubé mouky

Postup přípravy:

  1. Důkladně vymažeme formu na beránka tukem a posypeme moukou. Troubu předehřejeme na 170 °C.
  2. Vyšleháme z bílků pevný sníh.
  3. Cukry, žloutky a tuk smícháme s pěnou. Postupně budeme vmíchávat vlažné mléko a smíchanou s kypřícím práškem.
  4. Kapneme šťávou z citronu a nakonec opatrně a pomalu vmícháme sníh z bílků.
  5. Těsto na beránka vlijeme do připravené, promazané formy a dáme péct na přibližně 35-45 minut do trouby.

Tento recept na šlehačkového beránka je oblíbený pro svou jednoduchost a skvělý výsledek. Beránek je díky smetaně krásně vláčný a nadýchaný.

Přejeme vám veselé Velikonoce a dobrou chuť!

 

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: