Recept na velikonočního beránka

Tradičním symbolem jarních svátků, Velikonoc, je velikonoční beránek, který nesmí chybět na žádném svátečním stole. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek potěší nejen chuťové buňky, ale i oko. Připravili jsme pro vás osvědčený recept na šlehačkového beránka, který je krásně vláčný a nadýchaný.
Na recept velikonočního beránka budete potřebovat tyto ingredience:
- 120 g másla
- 4 vejce
- 200 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 200 ml mléka
- 300 g polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek
- trochu šťávy z citronu
Na vymazání a vysypání formy:
- tuk
- hrubé mouky
Postup přípravy:
- Důkladně vymažeme formu na beránka tukem a posypeme moukou. Troubu předehřejeme na 170 °C.
- Vyšleháme z bílků pevný sníh.
- Cukry, žloutky a tuk smícháme s pěnou. Postupně budeme vmíchávat vlažné mléko a smíchanou s kypřícím práškem.
- Kapneme šťávou z citronu a nakonec opatrně a pomalu vmícháme sníh z bílků.
- Těsto na beránka vlijeme do připravené, promazané formy a dáme péct na přibližně 35-45 minut do trouby.
Tento recept na šlehačkového beránka je oblíbený pro svou jednoduchost a skvělý výsledek. Beránek je díky smetaně krásně vláčný a nadýchaný.
Přejeme vám veselé Velikonoce a dobrou chuť!